Dnes jsem si koupila "Tanková válka" od Petra Mc Carthy a Mike Syron - vypadá slibně. Jinak mám rozečtenou "Sundejte Hartmanna!" od Raymonda Tolivera a Trevora Constabla, zatím dobrý, i když napsána asi v r.1972. Mám předplatné na GEO - takže poslední číslo mám také rozečtené.
Knížek mám doma spoustu - hodně ruskou klasiku /napr.celého Dostojevského, minule jsem si koupila znova "Idiota" tentokrát v češtině, výtisk v slovenčině se mi už rozpadá/, dále zbožňuji kvalitní sci-fi -mám celého Asimova /jeho Nadace je božská!!!/, Dunu - celou i s předehrama /božské/, dále mám životopisní knihy napr. Petr Veliký, Alžběta a Marie, Kateřina Medicejská, Einstein, Feymann...Goebbels, Magda Goebbels, Eva Braun, Himmler, Hitler, Stalin... Marilyn Monroe, Romy Sneider...Nějaké pohádky, beletrii, horrory, encyklopedii filmu, knížky o architektuře, umění, přírodě, filzofické /napr. skoro celý Nietzsche/ a spoustu dalších. V poslední době kupuji hlavně odborné knížky o WW2 a potom mám spoustu o kvantové fyzice, vesmíru, matematice, teorii všeho, strun - sice populárně vědecky napsané /tedy ne vysloveně odborné, nejsem fyzik ani matematik/ ale žádné braky od Danikena. Teď nemám čas tolik číst, protože dost sedím při počítači anebo sleduju mé oblíbené pořady na National Geography a History.
Z beletrie o vojně se mi líbí Nazí a mrtví, Fabrika na oficierov, Naveky odsúdení, Sophiina voľba... Jinak mám ale raději literaturu faktu. Spoustu knih si jenom pújčuju, takže už si ani na všechny nevzpomínám. Ale dali jste mi spoustu nových typú. Prima.