Promiň Rase, ale vidím dobře? Ty si četl něco od sestry Nietzscheho? Větší antisemita než ona byl snad už jenom Himmler. Možná mám mylné informace, ale pokud vím v Paraguayi zakládala antisemitskou německou kolonii. Knížku jsem nečetla, možná je zajímavá /bohužel na Slovensku nejsou dostat všechny v Čechách vydané knihy/, a její názory a obdiv vůči nacistům ji také neberu. Ale že zneužila bratrovo jméno na své špinavé účely, že dokonce upravila nějaké jeho rukopisy atd., aby ho nacistický režim chápal jako svého vizionáře, to ji odpustit nemohu. On - podle mě jeden z největších filozofů všech dob - by s nacisti nechtěl mít nic společného a nebyl antisemita. Jeho odkaz její zásluhou utrpěl na dlouhé léta. Jeho jméno bylo pošpiněno a jeho dílo bylo špatně chápáno. Očištěn byl až dlouho po skončení války. Z jeho díla byly vyňaty její bláboly a konečně bylo vyloženo správně. Jenom tak primitivní, zatrpklá a ubohá osoba jakou byla jeho sestra mohla v jeho nadčlověku vidět rasizmus a nadřazenost. On byl pan Filozof a ona byla nic, nula, která se na něm přiživila a totálně pokřivila jeho čistý odkaz lidstvu. Pro mě, i kdybych byla něměcký nacista, by dnes bylo nemyslitelné spájet jeho jméno s filozofií nacizmu. A kdybych byla před válkou nacista, tak bych díky ní - té hlupačce - věřila, že Nietzsche stál u zrodu mé filozofie a tím by ze mě udělala totálního blba.