No, potřebovala jsem zjistit, jestli muž na fotce není ten, o které vím z archívů následující:
Nastoupil vojenskou službu u 13. zeměbraneckého pluku v Olomouci. Odtud byl přeložen, jak sám uvedl, kvůli veliteli hejtmanu Zapletalovi k polskému regimentu 57. S tímto plukem pak odešel na italskou frontu. Podle evidenční karty legionáře sloužil před nástupem na italskou frontu 12 měsíců v hodnosti vojína jako telefonista u rakouského vojska.
V létě 1917 přeběhl do zajetí. Za krátko se přihlásil na základě letákové akce národní radě v Paříži k dispozici. Na základě toho byl, jak udává, transportován spolu s jinými českými zajatci do tábora československýh zajatců v Padule di Certosa. Tam dle své výpovědi utvořil s několika jinými nadšenými bojovníky protirakouskými československý dobrovolnický sbor, jehož účelem bylo zorganizovat všechny zajatce k odboji proti Rakousku. K dalšímu vývoji sám uvádí: "Když italská vláda povolila formování československých legií v Itálii, odebral jsem se jako poddůstojník se 34. plukem do severní Itálie, kde se formovaly vojenské jednotky československé pro bojové nasazení."
V hodnostech ani uniformách se vůbec nevyznám a tak mě napadlo se obrátit na vás:-)
J.