Díky! Ano, máš pravdu, začínal jsem jen z hotovými modely, s modely ze stavebnic jsem vůbec nepočítal. Dříve jsem modely lepil (téměř 50 let zpět), ale to byla jen zábava, převážně to byla letadla (Kovozávody 1/72, Směr 1/48), modely lodí (1/??) a vojenská technika (Ogoněk 1/30), prostě co trh v té době dovolil.
O stavebnicích jsem začal poslední dobou přemýšlet ze dvou důvodů. Za prvé, nedostatek vhodných typů techniky, které se hotových modelech nenacházely nebo v byly, ale v nízké kvalitě. Například tanky T-62, T-28 nebo T-35. Za druhé, po úpravách některých hotových modelů jsem usoudil, že bych mohl zkusit poskládat nějaký model. Pár jsem jich koupil, ale nebyl jaksi čas a hlavně odvaha do něčeho se pustit.
Nyní mám času dost, tak jsem začal od těch jednodušších (podle mne), a to jsou ty, co se poslední dobou ukazují v tématu. Samozřejmě se podaří občas si koupit nějaký hotový model (viz předchozí str.), to číhám na Aukru, tam se dají koupit někdy velmi levně.
A výsledky mojí snahy se odráží zde, nemyslím, že to jsou podařené modely na výstavu, ale mě, jako modelářskému samoukovi - patlalovi to takto stačí.