Autor Téma: Pravopisné chyby  (Přečteno 12160 krát)

zelezny kriz

• Zobrazit profil
Re: Pravopisné chyby
« Odpověď #75 kdy: Leden 08, 2010, 09:02:05 »
Nejen zapomene,ale je úplně blbej...Horší ale je,když to neuměl ani tehdy...Děkuji za osvěžení paměti..Nejhorší je,když člověk neví přesný pravopis a musí raději napsat úplně jinou větu a ta už není tak vhodná, jako ta původní,pravopisně náročná.....A je-li to moc často,tak ten text podle toho vypadá....

jíra

• ČSR
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: Leden 09, 2010, 07:34:17 »
Citace
Mně je v 3. a 6. pádu víc není třeba řešit.
Takže dej to mně, o mně atd.

Jinak kde jde tahle zákeřnost nahradit tě, nebo tebe, se píše mě. Kde jde použít tobě, se píše mně.

Tohle mi taky dělávalo problémy, ale teď jsem si uvědomil tohle a mám klid  Úsměv
Já jsem stále na škole, takže tyhle problémy řeším poměrně často.
Neberte to jako nějaké poučování, ale třeba to někomu pomůže. Dovedu si představit, že když někdo ve škole nebyl dvacet let tak to zapomene.

No právě díky škole už tohle mám víceméně pod kůží. Navíc studuju tu naši krásnou češtinu, takže čekám ještě víc zlepšení... Kdybych to asi neměl ve škole, tak to bude dost chabé. Ale to není to nejdůležitější, protože důležitý je základ a to je interpunkce a diakritika, pak to nebije do očí.
„Jsme palestinský národ, jehož osudem od Alláha je být předvojem ve válce proti židům až do dne vzkříšení, jak to řekl Mohamed, že vzkříšení nenastane, dokud nepobijeme všechny židy. Ať se nám to líbí nebo ne, jsme předvojem v této válce proti židům. Naši arabští bratři, naši muslimští bratři, nenechávejte nás v tom boji proti židům samotné.“ -Šejk Ibrahim Madhí. A co na to multikulturalisti??? Nic!

Bambi

• Rudá armáda - RKKA
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: Leden 11, 2010, 10:51:40 »
Při zběžném pohledu u kolegy Ironcrosse tolik chyb nenacházím...jen drobnost, po čárce se dělá mezera. Ale to už je učiněný detail.... :)
"пуля дура, штык молодěц!!!"

Alligator

• Administrator
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: Srpen 28, 2010, 11:31:18 »
Dámo a pánové, tento příspěvek jsem už chtěl napsat dříve, ale jaksi se na něj nedostalo. O co vlastně jde? Jsem velmi nerad, když dobrý článek nebo následná diskuze je narušena (znehodnocena) příspěvkem o pravopisu. Na to je zde vytvořeno toto téma, i když si myslím, že vhodnější bude informovat autora přes SZ.
Takže vydávám toto doporučení (nařízení) :
1.) Pro nespokojence s pravopisem - nechci vidět žádný příspěvek upozorňující na překlepy a pravopisné chyby mimo tohle téma, jinak budu mazat (možná i celý příspěvek).
2.) Pro autory článků - když už si dáte velkou práci s článkem, dbejte na pravopis. Je mi jasné, že se nedá tomu zabránit, ale když použijete automatickou opravu pravopisu, odhalíte 99% překlepů a chyb. Kdo nepoužívá textový editor, může použít i obyčejný email, tam dejte pozor, při zkopírování textu dochází občas k záměnám různých značek, např. (") se mění na (?).
Heslo americké námořní pěchoty : „Semper fidelis“ Vždy věrný