Já osbně znám tyto části:
Bunkry ve Fécamp(Horní Normandie)Volně přístupný areál lehkých bunkrů umístěných na falaises(=pobřežní skála).Vnitřek je však zamčený a výzbroj demontovaná protože se nejedná o museum.Pás,který jsem viděl:bunkry ve skále u vjezdu do přístavu,malý bunkr proti pěchotě,který určitě nikdy neměl uvnitř dělo,za ním velký opět s kulomety a na střeše patrně byla děla,betonová barikáda a bunkr proti pěchotě,který měl patrně lehký FLAK.Pod bunrky je ještě síť podzemních chodem(uzavřená

),jak jsem poznal podle jednoho vchodu.Za bunkry je plácek,kde asi byla dělostřelecká baterie a FLAK.Jinak pláž je kamentitá a za ní je přístav a město a uzavírají jí pobřežní skály.Dělal jsem trochu vojenské experimenty-běh od moře nahoru a kamínky podkluzovaly.Stoupaly,rovina,stoupaly a pak už jen lehce stoupaly.A na pláži asi určitě byla nějaká barikáda a zábrany.
Le musée da la mur atlantique v OuistrehamuJedná se o velitelský bunkr ve městě kousek od pobřeží.Před ním je malá výstava zbraní:FLAK 88mm,dělo 25Inch,V-1,M-7 Priest,M-3 Stuart,M1A3,FLAK 33,vyloďovací auto a palvidlo.Pláž se jmenuje Sword beach,je rovná,písčitá a bez útesů.V přízemí bunrku je místnost pro filtraci,následuje další patro se špitálem a zbrojním skladem,další věnované zbraním(dělo Škoda)velitelstvé,pozorovatelskés dosahem 40km a střecha,kde byl patrně střední Flak a leze se tam šikný žebříkem a je tam hezký výhled.
Sám jsem poskytnul profesorkám spolužákům výklad co je co za což jsem si vysloužil pohled s věnováním a bonbóny.V obou dvou místech mi bunkry fotil kamarád,ve Fécamp i já.Až mi půjčí flešku,na které to má,tak to sem dám :wink: .A jěště k těm skálám,jsou z křídového kamene a ročně ustoupí asi o 20cm.