Zprvu jsem přemýšlel, zda-li to sem mám vůbec dát. Nejde totiž o špičkový model v měřítku 1:72 či modelové železnice H0,
ale vlak na hraní pro vnuka. Nestavím ho z dílů stavebnice ale z různých umělohmotných profilů, ze kterých vyřezávám části pancéřování. Pro zjednodušení stavby jsem použil nadpočetné modely od Amercomu (využil jsem část korby s věží).
Jako základ vlaku jsem vzal lokomotivu a podvozky vagonků dětské železnice Tomáš nebo TOMY.
Obrněný vlak by měl mít toto složení : lokomotiva s tendrem, tykadlový vagon, tankový vagon č.1 (s jednou věží), čtyřosý tankový vagon č.2 (se dvěma věžemi), protiletadlový vagon, dělový vagon, kulometný vagon a velitelský vagon. V plánu je možná také obrněná motorová drezína doplněná čtyřosým kombinovaným vagonem (s jednou tankovou věží a protiletadlovým stanovištěm). Do obrněného vlaku bude možnost připojit vagony na přepravu techniky (obr. s zkušebně naložený tanky Sherman).
Změna ve složení obrněného vlaku (tím změna i ve stavbě) : tykadlový (předběžný) vagon, kombinovaný dělový vagon s protiletadlovým stanovištěm, tankový vagon č.1 (s jednou věží), lokomotiva s tendrem, čtyřosý tankový vagon č.2 (se dvěma věžemi), velitelský vagon, protiletadlový vagon a protitankový (dělový) vagón.
Zde je pár momentek ze stavby (omlouvám se za nekvalitní foto - starší mobil). Zatím je třeba se smířit s těmito záběry.

< Lokomotiva Gordon od Tomáše použitá ke stavbě.
> Obrněná lokomotiva ve stavbě.

< Boční pohled na lokomotivu.
> Detail lokomotivy

< Prototyp tankového vagonu č.1.
> Prototyp protiletadlového vagonu.

< Velitelský vagon ve stavbě.
< Pokročení práce na velitelském vagonu.

< Tykadlový (předběžný) vagon ve stavbě (bude naložen uhlím).
> Prototyp vagonu na přepravu techniky (bude přepracován).

Pohled na část vlaku.
Časem dodám další podrobnosti ze stavby