Ano máš pravdu,vysvětlil jsi to pregnantně,ale panther je oproti T54 o 20 let starší...A jezdil ještě v 70.letech...Já jej viděl v terénu a byl jsem zklamán,když jsem do něho poprvé sedl se svými návyky z auta,tak mi nešlo do hlavy,proč musím na rovině jet na dvojku a tank sotva lezl a řidič na mne řval ..ubírej před muldou ty vole,nebo mi urazíš napínací kladku...Takže žádný přebytek výkonu....ale musí se taky umět s tím jezdit..Takže ve velké většině řidič jel na redukci a plížil se jako šnek...Ale jelikož jsem s ničím jiným nejel/mimo buldozeru,který se mi zdál výkonnější/ tak nemám moc srovnání...Ale" profi " řidiči tento můj pocit neměli a považovali to za normální...Můj "učitel" povídá,zapomen všechno,co máš z auta...To je tank..Takže to shrnu,jsi rád,že vůbec jedeš...A když si uvědomím,že třeba s Tigrem bylo zakázáno vytahovat,nebo vyproštovat jiný tank,je vidět,že to bylo našponované tak akorát..Ale po 20- 30 letech mít stejný poměr výkonu k tuně...Tak o co jsme dnes lepší než Panther../NE dnes,tehdá/?Myslím mimo zbraní a atomové ochrany....