Autor Téma: T-34/76  (Přečteno 49701 krát)

Manstein

• Wehrmacht
    Unterfeldwebel - rotný
Re: T-34/76
« Odpověď #30 kdy: Červenec 05, 2006, 01:23:22 »
Citace: "marty"
Jo, je to dost relativní. V Normandii ,,statisticky'' (bohužel tahle statistika je podle mě dost zavádějící) vycházelo asi 5 Shermíků na jednoho Panthera.

Nevim jak na Panthera, ale tato statisktika je úplně ta samá na Tigra...

Většinou to bylo tak že dva jeli zepředu dva ze stran a jeden zezadu... Tiger tak v průměru 3-4 Shermany zničil :wink:
"Kdyby každý velitel, který považuje svou situaci za beznadějnou, chtěl kapitulovat, nedala by se vyhrát žádná válka."

?V první řadě jsem voják.?

Kageneck

• Global Moderator
  • Za zásluhy o rozvoj fóra. Uděleno: 23. prosince 2007 Za 1 rok aktivní činnosti na fóru. Uděleno: 15. června 2007 Za zásluhy o rozvoj fóra. Za 2 roky aktivní činnosti na fóru.   Uděleno: 22. června 2008 Za 3 roky aktivní činnosti na fóru.   Uděleno. 22. června 2009
« Odpověď #31 kdy: Červenec 05, 2006, 08:51:30 »
Citace: "Manstein"
Citace: "marty"
Jo, je to dost relativní. V Normandii ,,statisticky'' (bohužel tahle statistika je podle mě dost zavádějící) vycházelo asi 5 Shermíků na jednoho Panthera.

Nevim jak na Panthera, ale tato statisktika je úplně ta samá na Tigra...

Většinou to bylo tak že dva jeli zepředu dva ze stran a jeden zezadu... Tiger tak v průměru 3-4 Shermany zničil :wink:

No jen za predpokladu, ze u nich nepropukla "tiger fobie"  :lol:

Na druho stranu kdo by se jim divil.........

August von Kageneck
„Afrika, der Krieg ohne Hass“ Erwin Rommel

Manstein

• Wehrmacht
    Unterfeldwebel - rotný
« Odpověď #32 kdy: Červenec 06, 2006, 12:31:00 »
JJ já sedět v Shermanu tak bych si útok proti Tigerovi hodně rozmýšlel :lol:
"Kdyby každý velitel, který považuje svou situaci za beznadějnou, chtěl kapitulovat, nedala by se vyhrát žádná válka."

Peter

• Wehrmacht
    Oberstleutenant - podplukovník
  • Za zásluhy o rozvoj fóra. Uděleno: 23. prosince 2007 Za 1 rok aktivní činnosti na fóru. Uděleno: 9. července 2007 Za zásluhy o rozvoj fóra. Za 2 roky aktivní činnosti na fóru.   Uděleno: 16. července 2008
« Odpověď #33 kdy: Červenec 16, 2006, 11:36:03 »
Citace: "Manstein"
JJ já sedět v Shermanu tak bych si útok proti Tigerovi hodně rozmýšlel :lol:

Ja sedet v shermanu proti tigerovi tak couvam co motor staci ..Sherman byla hrozna plechovka.
"Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen. "

WOTHAN

• Host
« Odpověď #34 kdy: Červenec 16, 2006, 10:38:37 »
A já sedět v Shermanu Firefli, tak zahajuji na Tigera útok!!.....

Peter

• Wehrmacht
  • Za zásluhy o rozvoj fóra. Uděleno: 23. prosince 2007 Za 1 rok aktivní činnosti na fóru. Uděleno: 9. července 2007 Za zásluhy o rozvoj fóra. Za 2 roky aktivní činnosti na fóru.   Uděleno: 16. července 2008
« Odpověď #35 kdy: Červenec 17, 2006, 03:51:48 »
Citace: "WOTHAN"
A já sedět v Shermanu Firefli, tak zahajuji na Tigera útok!!.....

No jo Sherman Firefly, to uz by bylo jiny kafco..:) ales stejne bych si vsadil na posadku Tigera  :wink:

Manstein

• Wehrmacht
    Unterfeldwebel - rotný
« Odpověď #36 kdy: Červenec 29, 2006, 03:42:20 »
Já bych si taky vsadil na Tigra, záleží v jakých podmínkách by se střetli, but Tiger is always winner :lol:

Buck

• Host
« Odpověď #37 kdy: Srpen 02, 2006, 08:06:07 »
Jo za války byl Tigr spur tank, ale přece každý stroj má svou slabinu například:pod věží, munice atd.Takže kdybch seděl v Shermanu tak by stačilo šokovně vystřelit do slabiny a Tigr by byl na šrot.No a třeba do takového Pershingu který sice bojoval aš na konci války, ale ten by Tigru asi zavařil.Buck

Peter

• Wehrmacht
« Odpověď #38 kdy: Srpen 02, 2006, 08:19:31 »
Citace: "Buck"
Jo za války byl Tigr spur tank, ale přece každý stroj má svou slabinu například:pod věží, munice atd.Takže kdybch seděl v Shermanu tak by stačilo šokovně vystřelit do slabiny a Tigr by byl na šrot.No a třeba do takového Pershingu který sice bojoval aš na konci války, ale ten by Tigru asi zavařil.Buck

Mas pravdu, ze kazdy tank ma svou slabinu. Ale v tomto pripade si troufam tvrdit, ze at by se Sherman snazil sebevice, stejne by byl na srot jako prvni. Zde na strankach najdes, krasny manual pro osadky Tigeru, kde je krasne naznaceno, ze v souboji "celo na celo" nema Sherman sanci ani z nulove vzdalenosti. Takze kdybych ja sedel v tigeru tak te vycoudim jako prvni  :D

A ten Pershing....no ja mam na pershinga svuj nazor,ale nebudu ho psat sem,ale do prislusne rubriky.

Buck

• Host
« Odpověď #39 kdy: Srpen 02, 2006, 09:56:40 »
Peter napsal:
Citace
Takze kdybych ja sedel v tigeru tak te vycoudim jako prvni  

Kdybych vědel že na mně jede nějaký Eso s tigerm, tak kdyby to šlo otevírám poklopy a utíkám  z boje.buck

marty

• Wehrmacht
    • http://www.obrnenci.estranky.cz
« Odpověď #40 kdy: Srpen 03, 2006, 10:30:41 »
Citace: "Buck"
Peter napsal:
Citace
Takze kdybych ja sedel v tigeru tak te vycoudim jako prvni  

Kdybych vědel že na mně jede nějaký Eso s tigerm, tak kdyby to šlo otevírám poklopy a utíkám  z boje.buck

Hrdina za každé situace  :lol:  pak vojenský soud a kulka do hlavy.  Ne myslím, že sherman neměl šanci. amíci si to dobře uvědomovaly a proto taky vždy zkoušely útok ze všech stran. A i kdyby si vylezl z tanku, pak by to bylo tak 50 na 50, nezapomeň na kulomet.
,,Včera jsem se slavnostně vyčural do Mosely'' generál George Patton, hlášení pro ministerstvo války, prosinec 1944

Buck

• Host
« Odpověď #41 kdy: Srpen 03, 2006, 10:40:12 »
marty napsal:
Citace
Hrdina za každé situace  pak vojenský soud a kulka do hlavy. Ne myslím, že sherman neměl šanci. amíci si to dobře uvědomovaly a proto taky vždy zkoušely útok ze všech stran. A i kdyby si vylezl z tanku, pak by to bylo tak 50 na 50, nezapomeň na kulomet.

No kdybch vilez z poklopu tím kulometem bych to asi dostal, ale taky je možne kdybych vylezál a rovny by Tigr vypalil přímo na věž tak bych s tou věží odletěl pár metrů o tanku,a eště by mně to zomáčklo.Buck

jammeses

• Host
« Odpověď #42 kdy: Srpen 03, 2006, 09:15:30 »
jo ale trefit do slabiny tigera to taky není žádná sranda hoši jeho 100mm čelní pancíř neprorazí jentak taková náhodná střela. :wink:

Sepp Rössner

• Luftwaffe
  • Oberleutnant - nadporučík
  • Za 1 rok aktivní činnosti na fóru. Uděleno: 15. června 2007
« Odpověď #43 kdy: Srpen 04, 2006, 10:18:30 »
No tak kdyz ho s t34 neprostrelis zepredu , tak se mu dostanes do boku a pak ho oddelas rychle. A navic tiger nebyl vsude kde se bojovalo v dostatecnem mnozstvi, takze stretnuti s nim byla vicemene smula.
"Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhé parchanty, aby padli za tu svou."
General G. C. Patton

Manstein

• Wehrmacht
    Unterfeldwebel - rotný
« Odpověď #44 kdy: Srpen 08, 2006, 12:04:41 »
Zase sme se dostali někam ůplně jinam:) T-34/76 ne Tiger to je téma, ale neva aspoň to žije :wink: