1. ty mi odpověz na dotaz - Navíc tanky sovětů byly ještě rokem 43 z ne příliš kvalitní ocele, až postupem času se to zlepšovalo, až nakonec němce zcela převýšilo v tomto ohledu, přesto sám mluvíte o T-34 jako nejlpším tanku roku 40-41 a přesto byla v malých počtech, ze špatné kvality a bez radiostanice. To nechápu protože hledíte na tyto nedostatky jen u německých strojů, ale u sovětských ne.
Vysvětlit !
2. Protože bylo z nich nejlepší, oproti verzi H delší dojezd a rychlejší výroba oproti ostatním silnější pancíř a kanon
1- my si tykáme?
1- nepřikazujte, nikdy, nemáte na to společenské právo
1- v čem se lišil podvozek T-34/76B od T-34/85? V blatnících? V úchytech věžového koše? Ocel byla stejná pane kolego. Viděl jste někdy T-34 s utrženým plátem čelního pancíře? Já tedy ne. Ale viděl jsem tanky německé, jak chybí mnohdy i polovina tanku.
Takhle si představujete nekvalitní ocel z roku 1940? :
http://www.panzernet.net/tankist/fotky/tanky/kv2/054.jpgNekvalitní ocel si představuji tankto:
http://www.panzernet.net/panzernet/stranky/galerie/tanky/pz5/galeriepanther99.htmProč ho považuji za geeniální roku 1941? Protože i přes své nedostatky nahánělo všem vojákům panickou hrůzu (přečtěte si zde již několikrát citovaného von Kagenecka), i přes řídké absence radiostanic (u T-34 povětšinou byly, nemontovaly se spíše do T-37, T-26 aj.) dokázaly vytvořit pro německé obrněnce (pokud neměli absolutní převahu, což se z taktické vyspělosti velmi často stávalo) ocelový pogrom.
2- Nejvyspělejší verze? Elktromechanické ovládání věže nedůležité? Víte co udělejte? Dohodněte se s nějakým soukromníkem, vlezte si do tanku a zkuste tou klikou točit.
Pokud si nedokážete tuto možnost zajistit, dejte si 50kg na banch (nevím, jak se to píše), dejte si tři série po tři dvanácti bez odpočinku a pak si zkuste sirkami zapálit cigaretu.
Tak se totiž osádkám střílelo. Prostor v tanku je velmi stísněný, při jízdě se o všechno mlátíte a vy byste ještě chtěl točit klikou. Pokud je zpřevodována na nízké točty, tak se příšerně nadřete (jako záložní se používá jen u lehkých tanků). S vysokými točty se pak věž skoro nehýbe.
Odstranit motor na úkor pohoných hmot? Zaprvé výroba elektromotorů není zas tak náročná, aby na ní čekal celý zbrojní průmysl. Výroba byla rozeběhnuta a beztak dál musela pokračovat kvůli zaběhnutým typům. Nádrž byla pro podmínky Německa zcela nesmyslná, leeda jen proto, že chtěli rychleji ustupovat, což je z hlediska iniciativy naprosto milný krok. Silnější pancéřování? Ale jděte. Konstrukce je naprosto shodná s Ausf.H, jen je okudlána o pár bojově velmi hodnotných součástí. Ani bych se nedivil, kdyby Ausf.K nevozil kanón, ale beranidlo, aby se šetřilo municí.
Tomma Schürtzen byl zaveden ne proto, že by byl nedostatek klasických zástěrek, ale proto, že byl nedostatek všeho. Jeho účinnost byla přibližně o 25% nižší, protože záleželo, kam se paprsek kumulativní hlavice vycentruje. Proti dále mluví nižší životnost tohoto pancíře. Jediné pozitivní na něm bylo to, že bral pletivo jiným sekcím, třeba koncentračním táborům.
Až mě příště oslovíte, volte vhodnějšízpůsob didaktiky, základní a střední školu, kde byste mohl nařizovat, jsem již kdysi zdárně dokončil.