Autor Téma: Nejpomalejší tank spojenců  (Přečteno 12549 krát)

Buck

• Host
Nejpomalejší tank spojenců
« kdy: Červen 26, 2006, 06:55:47 »
Co si myslíte o nejpomalejším tanku spojenců.Pište odpovědi.Dík:)

sniperererer

• Host
« Odpověď #1 kdy: Červen 26, 2006, 07:08:53 »
Hmm, nejpomalejší tank? Napadá mě Churchill AVRE, nebo T-35, ale určitě by se při menším bádání našlo i něco pomalejšího (třeba Matilda II bez motoru...  :lol:  )

Buck

• Host
« Odpověď #2 kdy: Červen 26, 2006, 07:15:32 »
:)No jsem si myslel že Matilda II, protože ta je doopravdy pomálá.Churchill AVRE eště ujde..:D

Sepp Rössner

• Luftwaffe
  • Oberleutnant - nadporučík
  • Za 1 rok aktivní činnosti na fóru. Uděleno: 15. června 2007
hh , dobra otazka
« Odpověď #3 kdy: Červen 26, 2006, 10:35:36 »
Zajímavá otázka , já bych jako nejpomalejší dal T-28 , takové hnusné prase supersilně pancéřované  se supertěžkým kanonem , na mauze ale nemé , to samozřejmě. Taky byl dost pomalý ruský T-35 , nebo jake to měl číslo.

Sepp , spojenecký tank = šrot
"Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhé parchanty, aby padli za tu svou."
General G. C. Patton

sniperererer

• Host
« Odpověď #4 kdy: Červen 27, 2006, 10:39:22 »
S tím T-35 souhlasím (sám jsem ho taky navrhl), sice na silnici to toaková bída není (prý cca 30km/h) ale v terénu se pohybuje rychlostí postřelené měňavky... T-28 - hmm, vždyť je to docela speedy, vytáhne celých 40km/h a když uvážíš, že je to konstrukce z roku 1933 tak mi to příjde spíše hodně slušné... Navíc zase tak "supersilně" pancéřován nebyl (10-30mm) a dělo taky nebylo nijak zvlášť (76,2mm). Zajímavý ale byl - některé verze měly až 5 kulometů DT 7,62mm (3 věže - hlavní a dvě kulometné)...

Buck

• Host
« Odpověď #5 kdy: Červen 27, 2006, 02:11:55 »
No já s váma taky souhlasim a co říkate na tu Matildu II (hrozná).A ještě někdo by znal hodně nejpomalejší tank.Pište at se to rozjede.Dík:)

Sepp Rössner

• Luftwaffe
t28
« Odpověď #6 kdy: Červen 27, 2006, 02:59:18 »
Já mluvil o americkém T-28. TO byl nějaký americký prototyp supertěžkého tanku na ničení opevnění protivníka. Měl kanon ráže 105 mm , pancíř asi 300 mm a jezdil rychlostí jen 18 km/h.

Sepp
"Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhé parchanty, aby padli za tu svou."
General G. C. Patton

Manstein

• Wehrmacht
    Unterfeldwebel - rotný
« Odpověď #7 kdy: Červen 27, 2006, 03:03:17 »
T-28 moc dobře znam z Blita to udělali jako jedinýho konkurenta Mausovi:) opravdu obluda hoooodně pomalá :lol:
"Kdyby každý velitel, který považuje svou situaci za beznadějnou, chtěl kapitulovat, nedala by se vyhrát žádná válka."

?V první řadě jsem voják.?

Kageneck

• Global Moderator
  • Za zásluhy o rozvoj fóra. Uděleno: 23. prosince 2007 Za 1 rok aktivní činnosti na fóru. Uděleno: 15. června 2007 Za zásluhy o rozvoj fóra. Za 2 roky aktivní činnosti na fóru.   Uděleno: 22. června 2008 Za 3 roky aktivní činnosti na fóru.   Uděleno. 22. června 2009
« Odpověď #8 kdy: Červen 27, 2006, 03:12:14 »
Jo tohle je ten T-28. Az kdyz se zminil Blitzkrieg tak mi to secvaklo. No to jo to je strasny prase. Sem Mause ani nezapojil. Jelikoz v Blitzu nemel kulomet tak to bylo snadny. Vzit pesaky-poskodit pasy-vzit panzerschreck- a T-28 v Ardenach skoncil.

Moc to sem nepatri co? Se omlouvam, ale jakmile slysim Blizkrieg tak se neudrzim :D
„Afrika, der Krieg ohne Hass“ Erwin Rommel

WOTHAN

• Host
« Odpověď #9 kdy: Červen 27, 2006, 07:04:05 »
Nekjpomalejší tank spojenců? No myslím, že to byl tenhle.....

Renault Ft -17, tuším 5,7 Km/h....... :lol:

jinak dost pomalý byl i tento a s tím americkým supertěškým tankem by asi rozpažil raz - dva.

A-39 Tortoise

Sepp Rössner

• Luftwaffe
hh
« Odpověď #10 kdy: Červen 27, 2006, 07:29:00 »
Ten A-39 želvička vypadá dost dobře. Mohl by jsi sem o něm něco napsat ( pancíř , kanon , rozměry , rychlost a nějaké nasazení) popřípadě poslat odkaz ? Byl bych za to vděčný , protože jsem tenhle tank ( nebo stíhač nebo co to je ) nikdy neviděl.

díky Sepp
General G. C. Patton

WOTHAN

• Host
« Odpověď #11 kdy: Červen 27, 2006, 09:56:13 »
jednalo se o projekt super těškého tanku. Byla to anglická odpověď na německé stroje těškého kalibru.

a pak také zde:

http://www.armourinfocus.co.uk/a39/

http://en.wikipedia.org/wiki/Tortoise_heavy_assault_tank

Sepp Rössner

• Luftwaffe
« Odpověď #12 kdy: Červen 27, 2006, 10:04:26 »
Moc ti děkuji , zítra se na to vrhnu a všecko si to přečtu , dneska na to už nemám.

THX , Sepp
General G. C. Patton

Buck

• Host
« Odpověď #13 kdy: Červen 28, 2006, 07:32:58 »
JJ moc pěkný obrázky ale ten anglický tank, to musel být ale těžkej kalibr.Jinak ty těžký tanky co jste jich vymisleli.Moc děuji za odpovědi.Peiper

fík

• Wehrmacht
    Major - major
« Odpověď #14 kdy: Červen 30, 2006, 01:02:18 »
tak sem zapátral a nejpomalejší byl Churchil AVRE nebo jak. ten s těma kládama nad věží. valil jen 4 km/h po silnici. a někde na pláži v písku a do svahu bych ho nechtěl vidět. To se za nim stačili eště nasvačit. Ale ten snad v prvních vlnách nebyl než by vyjel ze člunu tak by bylo po boji. Pak valentine a normální Churchil  24km/h po silnici.A asi ta Matilda. Z německejch Ferdinand. Proti těmle hajzlům byl i Jagtiger rychlík. Nejvíc to naopak štípal Cromwel. 61km/h to je ne střední tank výborný to i lehké tanky    sou pomalejší.
"Dobrovolníci k obsluze útočných děl vystoupit!"

"Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátký, ale smysluplný."