Předem se omouvám za překlepy a zcestné úvahy neb jsem se vrátil z osvěžovny, ale rád bych se vás zeptal: Kterou bitvu považujete za nejhorší v WW2. Nechci slyšet, Stalingrad, Kursk, Leningrad, Charkov, Děmjanská kapsa, Den D...tam všude byly obrovské ztáty na životech. Ať bádám jak bádám tak mi nejhorší bitva co se týká brutality vychází IWO JIMA. Když to beru z pohledu taktiky tak Amíci především chránili lidské zdroje a radši obětovali materiál oproti Rusům kteří na lidi dlabali. A přesto Amíci měli měli 50-70% ztráty na IWO JIME (mrtví+zranění). Kdyby místo Amíku byli Rusové nedokážu si domyslet jak by to dopadlo. (Japonci měli ztráty cca 90%). Zkuste mi napsat vaše názory. Doufám , že jsem se vyjádřil nějak srozumitelně. A co se týká kvality Armád za WW2. dle mého názoru je toto pořadí...1. Německo velmi těsně 2. USA 3. Japonsko 4. Britské splečensví (Nový Zéland, GB, JAR, Austrálie...). Britové jak kdy jak kde...5. Místo CCCP kvůli taktice "nas mnogo". Nechci rozebírat kvalitu techniky, ale taktiku, kvalitu vojáků univerzálně na všech typech bojištích kde bojovali...vím, že asi chci porovnat neporovnatelné :evil:
P.S. nejlepší taktika spočívá v tom mít na místě víc vojska a techniky ve správném složení dřív než nepřítel.