SMF - Just Installed!
Naprosto parádní stránka, kde lze dohledat snad všechna hodnostní označení z celého světa, i z mnoha období je tato:http://www.uniforminsignia.netPakliže ji znáte, omlouvám se, pakliže ne, vřele doporučuji.
Zavádíme novou uživatelskou skupinu - Československá armáda. Členové této skupiny budou nově nosit hodnosti československé armády platné v období 1937 -39 . Žádost o členství ve skupině můžete odeslat v záložce "Uživatelské skupiny". Vojín - 1 Svobodník - 25 Desátník (z povolání) - 50 Četař - 90 Rotný (z povolání) - 120 Rotmistr - 150 Štábní rotmistr - 190 Praporčík - 240 Štábní praporčík - 280 Podporučík - 320 Poručík - 360 Nadporučík - 430 Kapitán - 500 Štábní kapitán - 550 Major - 650 Podplukovník - 750 Plukovník ind. Brigádní generál - individální povýšení Divisní generál - individální povýšení Armádní generál - individální povýšení
co znamená to "z povolání"? Jako že délesloužící? Kresba nárameníku tomu odpovídá?
Citace: "mbbb"co znamená to "z povolání"? Jako že délesloužící? Kresba nárameníku tomu odpovídá?Nejsem na tohle úplně expert, takže jsem názvy hodností víceméně pouze převzal. Ale mělo by to tak být.
jenže to tak není, já se schválně teď přihlásil do této skupiny a mám hodnost rotného. Dle toho přehledu bych měl mít hodnost délesloužícícho (po vašem z povolání), což ale nemám. Abych měl hodnost délesloužícího rotného, musel bych na tom nárameníku mít ještě pásku od pecek ke knoflíčku z výložkové barvy.